Počas Dní mesta Prešov vystúpi takmer 700 účinkujúcich.

30.05.2011 Prešov

Prešov 30. mája (TASR) – Sériu podujatí a bohatý kultúrny program pripravuje prešovská radnica spolu s ďalšími partnermi v rámci tohtoročných Dní mesta Prešov, ktoré sa budú konať od 5. do 11. júna.
Vedúca oddelenia kultúry a športu Mestského úradu v Prešove Mária Putnocká uviedla, že koncerty a vystúpenia budú prebiehať väčšinou v popoludňajších a večerných hodinách na pódiách pred radnicou, Ľudovou bankou, v Záhrade umenia, ale aj v kluboch. Počas celého týždňa má vystúpiť takmer 700 účinkujúcich.
Podujatie sa začne v nedeľu ekumenickou pobožnosťou kresťanských cirkví, ktoré pôsobia na území Prešova a koncertom duchovných piesní. V pondelok (6.6.) popoludní sa program začne pred budovou radnice, kde sa bude konať módna prehliadka, vystúpenie sláčikového orchestra a druhým ročníkom bude pokračovať skladanie mestského erbu z farebných gombíkov.
V pešej zóne budú počas večerných koncertov divákov zabávať napríklad skupiny Mňaga a Žďorp, Vidiek, Hudba z Marsu, BILLY BARMAN a CHIKI LIKI TU-A. Malá scéna v záhrade umenia bude patriť najmä rockovým a alternatívnym kapelám.
Predovšetkým pre mladú generáciu je určený projekt Do mesta nie je ďaleko, ktorý prešovská radnica realizuje v spolupráci s Európskym hlavným mestom kultúry Košice - 2013.
\"Je to vlastne hudobno-umelecký program, ktorý sa uskutoční 10. a 11. júna v piatich prešovských hudobných kluboch. Počas dvoch dní sa prestaví 20 skupín a DJ-ov v rôznych hudobných zoskupeniach,\" spresnila Putnocká.
Vo štvrtok (9.6.) popoludní otvoria Prešovský trojičný jarmok, kde budú svoje výrobky prezentovať ľudoví remeselníci, pričom návštevníkov budú zabávať folklórne súbory.
Aj tento rok budú môcť Prešovčania v centre mesta sledovať prehliadku vystúpení mažoretiek a dychových hudieb v rámci medzinárodného festivalu SWEET STRAWBERY PREŠOV. Ten sa bude konať v piatok (10.6.) a o 17.15 h sa všetci účinkujúci zo Slovenska i zahraničia predstavia v slávnostnom defilé. V sobotu (11.6.) večer sa uskutoční sprievod skupín historického šermu a následne prehliadka ich vystúpení.
Mestský úrad upozorňuje, že v priebehu organizovania podujatí dôjde v centre mesta a na niektorých uliciach k obmedzeniam dopravy, prípadne bude premávka na istý čas zastavená a presmerovaná po iných komunikáciách.
 

Vyberte región

mark